Prenova hotelskih sob

 

location: Ljubljana, Slovenia
project date: 2019
area: 1700 m2 (1st floor)
type: public
client: GH Union

project team: Mojca Kocbek, Tinka B.Prekovič,
Katarina Grmek

 

 

Grand Hotel Union was built in 1905 and is one of the oldest hotels in Ljubljana. Exterior and interior were built in secession style.
The project presents the renovation of the 1st floor of Grand Hotel Union in total area 1700 m2. There are 29 rooms, including presidential/grand suite and residence suite. In all rooms, corridors and service rooms there is expected complete renovation of all fittings, changing of all surfaces coverings, lightning and furnture.
Main concept goal was to design timeless contemporary interior that respects and corresponds the secession heritage and merges with it in a way, that they both present the indivisible whole.

 

 

Grand Hotel Union je bil zgrajen leta 1905 in je med najstarejšimi hoteli v Ljubljani. Zunanjost in notranjost sta bili zgrajeni v secesijskem slogu. Večji del vogalno zasnovanega objekta se razprostira vzdolž Miklošičeve ceste, manjši pa vzdolž Nazorjeve ulice. Obe krili povezuje vogalni stolp s kupolami, glavna fasada z rastlinskimi motivi sledi klasičnim kompozicijskim načelom. Glavni vhod v štiri nadstropni hotel je iz Miklošičeve ceste.
Projekt predstavlja prenovo 1.nadstropja Grand Hotela Union se načrtuje, v skupni izmeri cca 1700 m2 bruto. Obstoječe 1.nadstropje ima 21 hotelskih sob, Srebrni in Rdeči salon. Ob osrednjem stopnišču so še sanitarije, skladišče in tehnični prostori. V obravnavanem območju se v sklopu projekta predvidi 29 novih sob. V vseh sobah, predsedniškemu apartmaju in salonu se predvidi preureditev strojnih in električnih inštalacij, ureditev novih kopalnic z novo sanitarno opremo, zamenjavo vseh talnih, stenskih in stropnih oblog, predvidi se nova razsvetljava in pohištvo.
Ideja prenove interierja v secesijski stavbi je, da odraža tako sodobnost kot tudi spoštovanje do dediščine secesijskega sloga ter oba poveže v nedeljivo celoto.